Hoe kun je het beste jouw bankhoezen wassen en reinigen?

bankhoezen wassen

Ken je dat, je loopt de kamer in en ineens valt je iets op? Was de bank altijd al die kleur? Na al die serie-avonden en feestjes is je bank niet meer in de beste conditie en dat is begrijpelijk. Raak niet in paniek, want misschien heb jij wel een wasbare hoes voor je bank. Als dat zo is dan heb je geluk! Als je je bank al een tijdje hebt staan dan moet je ongetwijfeld jouw bankhoezen een keer wassen en reinigen.

Maar op hoeveel graden moet je je bankhoezen wassen en kan je jouw bankhoezen gewoon wassen in de wasmachine? Wij geven je de informatie die je moet weten om jouw bankhoezen er weer spic en span uit te laten zien!

Bankhoezen wassen

Je wilt natuurlijk weten hoe jij jouw bankhoes kan wassen. Misschien hoef je jouw bankhoes wel helemaal niet te wassen, maar is een andere oplossing beter. Als je een reinigingsmethode kiest, test dit dan altijd op een onopvallend deel van de bank. Zo kan je altijd testen of je reinigingsmethode het materiaal of de kleur van de bank aantast. Het zou zonde zijn als je jouw mooie bank hierdoor niet meer met trots kan tentoonstellen als je bezoek over de vloer krijgt.

Ook moet je goed onderzoek doen naar het materiaal van de bank. Als je dit weet dan kun je geruster op zoek gaan naar oplossingen. Kijk bijvoorbeeld op de originele website waar je de bank hebt gekocht om erachter te komen uit welk materiaal de bank bestaat. Misschien vanzelfsprekend, maar kijk vooral of een vlek er niet met de stofzuiger uit gaat. Het kan zijn dat het opgehoopte stof is die in de vezels vastzit.

Als je water uit de kraan gaat gebruiken, zorg dan dat er niet veel kalk in het water zit. Als dit wel het geval is, dan kan je hem beter in de wasmachine doen. Vaak zit er een label in je bankhoes die je vertelt op welke stand je de wasmachine moet zetten en op welke temperatuur je de bankhoes moet wassen. Mocht dit niet het geval zijn, verdiep je dan in het materiaal van de bankhoes en vindt de informatie van deze specifieke stof online. Je kan natuurlijk ook altijd een nieuwe bankhoes kopen als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Nieuwe bankhoes kopen

Een nieuwe bankhoes kopen hoeft niet lastig te zijn. Ooit gedacht om online bankhoezen te kopen? Je kan de webwinkel bekijken terwijl je gewoon thuis zit. Hoe gemakkelijk is dat! Past groen beter bij je interieur of toch de kleur rood? Houd de webpagina naast je meubels via een telefoon of een ipad en je kan het gelijk afstemmen. Zijn de stoelhoezen ook wel aan vernieuwing toe? Wees gerust, er zijn diverse mogelijkheden voor bankhoezen en stoelhoezen. Zo voorkom je de moeite en zo ziet je bank er zo goed als nieuw uit! Je hebt zo waar een nieuwe bank voor veel minder geld.

Snelle bezorging

Voor 23.45 besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 95,-

Retourgarantie

Altijd mogelijk om te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst
iDEAL Bancontact Klarna Maestro Mastercard PayPal Visa American Express