This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Welke bankhoes is geschikt voor een art deco interieur?

art deco

Het leuke aan een art deco interieur is dat je kunt spelen met verschillende materialen, stijlen, vormen en kleuren. Art deco draait namelijk allemaal om creativiteit en een eigen persoonlijke draai.

In deze blog vertellen we je graag wat meer over deze bijzondere interieurstijl. Wat zijn art deco stijl kenmerken en hoe kun je in jouw woonkamer een art deco interieur toepassen? Tot slot geven we antwoord op de vraag welke bankhoes het meest geschikt is voor een art deco interieur. Want met de juiste bankhoes en andere accessoires kun je jouw woonkamer al omtoveren tot een waar art deco paleis. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze stijl tot leven kunt brengen in jouw huis.

Wat is een art deco interieur en hoe is het ontstaan?

Art deco is een interieurstijl met veel allure die is ontstaan in de ‘jazzy’ jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Art deco is een afkorting van ‘arts dëcoratifs et industriels modernes’. Rond de jaren ’20 en ’30 ontpopten steden als New York zich tot gemoderniseerde metropolen. Ook bouw- en interieurstijlen werden gemoderniseerd. Er werden steeds meer technologische vernieuwingen toegepast en er ontstonden non-traditionele materialen en vormen zoals geometrische figuren en verchroomd staal.

Tijdens deze periode nam ook de interesse naar andere werelddelen toe. Rijke mensen begonnen verre reizen te maken naar Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Om hun rijkdom en klasse te tonen, namen ze ook altijd een aantal souvenirs mee vanuit deze gebieden. Denk bijvoorbeeld aan dierenbeelden en dierenprintjes uit Afrika, tapijten uit Azië en beelden uit Egypte. Deze souvenirs werden verwerkt in interieurs en zo ontstonden mooie eclectische mixen die art deco worden genoemd.

Wat zijn art deco interieur kenmerken?

Hoewel interieurs met art deco stijl heel erg uiteen kunnen lopen, hebben ze vaak wel een aantal overeenkomstige kenmerken. Zo beschikken ze over rijke kleuren, weelderige printjes, glimmende materialen, geometrische vormen, gelaagde verlichtingen en een aantal spiegelende elementen. Ook zie je vaak veel exotische invloeden terugkomen bij deze luxueuze, excentrieke woonstijl. Bijvoorbeeld in de vorm van printjes, afbeeldingen en beeldjes.

Zo creëer je in jouw woonkamer een art deco interieur

Wil je graag zelf een warm en chique art deco stijl interieur creëren in jouw leefruimte? Dan hebben we een aantal tips voor je. Ten eerste is het goed om inspiratie te zoeken op sites als Pinterest, in woonmagazines en in excentrieke films zoals The Great Gatsby. Zo krijg je een goed beeld van de stijl en jouw specifieke voorkeuren voor kleuren en materialen. Zoek vervolgens een aantal mooie grote statement pieces die een echte wow-factor geven aan jouw woonkamer. Dit kan in de vorm van een grote, gekke spiegel met bronzen randen, een velvet bank in een fel kleurtje of een behang met een artistieke, geometrische print.

Vul jouw woonkamer vervolgens aan met veel verschillende soorten accessoires. Denk aan stalen lampen, gekleurde kussens met rijke patronen of een bijzondere poef of bijzettafel. De perfecte, unieke exemplaren vind je in vintage stores, interieurboetiekjes en tweedehandswinkels. Maar vergeet ook vooral niet eens de zolder van je ouders of oma door te spitten en eigen unieke elementen en foto’s te gebruiken. Zo kun je niet alleen op een goedkope manier een art deco stijl creëren, maar voeg je ook een zeer persoonlijke touch toe aan jouw woonkamer.

Welke bankhoes is geschikt voor een art deco interieur?

Voor een mooi art deco interieur hoef je niet per sé veel nieuwe meubels te kopen. Heb jij bijvoorbeeld nog een bank die superlekker zit? Geef deze dan een make-over met een bankhoes!

 Maar welke bankhoes is nu het meest geschikt voor een art deco stijl interieur? Voor een luxueuze woonkamer met een art deco interieur kun je het beste kiezen voor een velvet bankhoes. Dit is namelijk een zeer rijke stof die net even die extravagante touch geeft aan jouw woonkamer. Maar met een knitted, leren of katoenen bankhoes zou je ook de perfecte art deco look kunnen creëren. Dan laat je de extravagantie juist terugkomen in andere elementen zoals een speels tapijt of velvet kussens en plaids.

Het geheim van een prachtig art deco interieur is om vooral veel verschillende materialen, kleuren en accessoires te combineren. Veel succes! Voor meer hulp over de ideale bankhoes bij jouw art deco interieur of bijvoorbeeld bij een botanische interieur kun je ook altijd even contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij zijn namelijk altijd op de hoogte van de laatste interieurtrends.