Welke bankhoes is geschikt voor een eclectisch interieur?

eclectisch interieur

Ben jij ook gefascineerd geraakt door de eclectische interieur trends die steeds vaker verschijnen in woonbladen en op social media? Wil je zelf ook graag zo’n prachtig interieur in jouw huis creëren en ben je nog op zoek naar geschikte meubeltjes, decoratiestukken of bankhoezen? Dan kun je wellicht wat tips gebruiken.

Want het lijkt misschien makkelijk om zo’n eclectisch interieur met verschillende kleuren te realiseren, maar dat het is het zeker niet. Wanneer wordt een interieur ‘eclectisch’ genoemd? En welke bankhoes is nu het meest geschikt voor een eclectisch interieur? Dat zullen we je vertellen in deze blog.

Wat is een eclectisch interieur?

Een van de betekenissen van eclectisch is: het beste uitkiezend. Ook kan eclectisch verwijzen naar een werkwijze waarbij men gebruikmaakt van verschillende methoden. Bij een eclectisch interieur draait het dus allemaal om het samenvoegen van de mooiste stijlelementen uit voorgaande stijlperiodes. De kern van eclecticisme is dan ook het doen herleven van oude stijlen, op een creatieve manier.

Zelf een eclectisch interieur creëren

Om jouw interieur eclectisch te maken is het dus belangrijk dat je inspiratie haalt uit verschillende stijlen en dat je gebruik maakt van verschillende kleuren, materialen en structuren. Je kunt bij een eclectisch interieur jouw creativiteit en persoonlijkheid helemaal laten doorstralen. Het maakt niet per se uit of de basis van jouw huis modern of landelijk is. Je kunt deze woonstijl namelijk creëren in vrijwel ieder huis.

Ga op zoek naar statement pieces

Bij een eclectisch interieur zie je vaak een aantal statement pieces terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een retro spiegel in een bijzondere vorm, een poef met een bijzonder motief, een originele kroonluchter of een grote, opvallende vaas. Wellicht heb je zelf al een paar van deze items thuis die je kunt verwerken in je eclectische interieur.

Heb je niet een keer een mooi souvenir meegenomen uit een ver land? Bijvoorbeeld een handgeweven deken met een prachtig patroon uit Marokko. Of een mooie schaal of een bijzonder beeld uit Afrika of Spanje? Kijk ook eens of je nog mooie spullen tegenkomt op de zolder. Wellicht hebben oudere familieleden ook nog wel authentieke erfstukken die je mag hebben.

Ook in de kringloopwinkel zul je vast en zeker een aantal eye catchers tegenkomen. Kies voor items die echt passen bij jouw persoonlijkheid en een mooie combinatie kunnen vormen met de items die je al hebt.

Combineer verschillende materialen en texturen

Aangezien het bij een eclectisch interieur draait om het combineren van verschillende interieurstijlen en ontwerpperiodes, is het ook de bedoeling dat je op een creatieve manier omgaat met het gebruik van materialen en texturen. In oude stijlen komen vaak materialen zoals steen, goud, koper, leer, wol, marmer, hout en staal voor.

Bij een eclectisch interieur hoef je je niet te beperken tot slechts een paar materialen, maar kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Stel je het eens voor: een eclectische woonkamer met een donkere houten vloer, een excentriek geweven vloerkleed, een cognac leren bank, een koperen bijzettafel, een bakstenen muur en een grote, gouden kroonluchter.

Door deze materialen op de juiste manier te combineren, creëer jij een prachtig eclectisch interieur.

Welke bankhoes is geschikt voor een eclectisch interieur?

Ben jij nog op zoek naar de perfecte bankhoes om jouw interieur zo eclectisch mogelijk te maken? Kijk dan eens bij ons aanbod van bankhoezen om inspiratie op te doen. Bij een eclectisch interieur gaan heel veel verschillende bankhoezen samen. Om een retro of vintage touch te geven aan je woonkamer, kun je bijvoorbeeld gaan voor een velvet bankhoes.

Naast bankhoezen kun je bij ons ook terecht voor de mooiste stoelhoezen en sofa covers. Hoezen met een bijzonder stofje of motief doen het extra goed in jouw nieuwe eclectisch interieur. Ook kun je in een eclectisch interieur diverse kleuren hoezen heel goed met elkaar combineren.

Snelle bezorging

Voor 23.45 besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 95,-

Retourgarantie

Altijd mogelijk om te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst
iDEAL Bancontact Klarna Maestro Mastercard PayPal Visa American Express