This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

De nadelen van een microvezel bank

De nadelen van een microvezel bank

Een bank van microvezel heeft om te beginnen veel voordelen. Zo heeft een bank met deze stoffering een warme uitstraling en een zeer aangename, zachte textuur.

Ook is een bank van microvezel sterk, slijtvast en behoudt deze lang zijn kleur. Microvezel wordt namelijk nauwelijks aangetast door zonlicht. Er zijn dus veel goede redenen om een microvezel bank aan te schaffen. Maar heeft een microvezel bank ook nadelen? Daar vertellen we je graag meer over.

Nadelen van een microvezel bank

Een microvezel bank heeft wel een paar nadelen. De structuur van deze bank is namelijk heel glad en daarnaast is de stof vrij dun, waardoor deze iets minder duurzaam is. Ook kan de stof minder fijn aanvoelen voor mensen die snel transpireren omdat de stof geen vocht opneemt.

Daarnaast kunnen de synthetische materialen van de bank statisch laden bij vorst. Een aantal overige nadelen van een microvezel bank zijn:

Mogelijke zitspiegel

Bij een microvezel bank heb je sneller kans op een zitspiegel. Dit houdt in dat de haren van de vezels worden plat gedrukt bij veelvuldig gebruik van de bank. Wanneer de haren te veel worden plat gedrukt, dan ontstaat er een zichtbare schaduw in de stof.

Je zou een zitspiegel kunnen voorkomen door regelmatig op een andere plek op de bank te gaan zitten. Als de zitspiegel al zichtbaar is, zou je deze wat minder kunnen laten opvallen door de stof heel licht vochtig te maken en voorzichtig op te ruwen met een kledingborstel.

Zichtbare vlekken, haren en lusjes

Een microvezel bank is niet alleen comfortabel voor jou, maar ook voor je huisdieren! Je hond of kat zal dus geneigd zijn om ook lekker op de bank te springen. Huisdieren kunnen vlekken maken op de bank en kunnen uiteraard haren achterlaten. Je zou de haren op een microvezel bank voorzichtig kunnen verwijderen met een stofzuiger of een lintroller.

Ook komt het wel eens voor dat er vet van de huid van huisdieren in de bank trekt en dat katten of honden lusjes maken in de bank. Het is dus slim om gebruik te maken van een meubelhoes, oftewel een beschermhoes voor de bank. Op deze manier voorkom je dat er vlekken en beschadigingen in jouw mooie bank komen.

Plooivorming

Bij vrijwel alle stoffen, dus ook bij microvezel, is plooivorming bijna niet te vermijden. De stof mag namelijk niet té strak over de bank worden gespannen, omdat de stof dan kan gaan scheuren. Mocht de plooivorming optisch een probleem dreigen te vormen, dan raden we aan om regelmatig een andere zitplaats te kiezen. Op deze manier wordt de gehele bank in gebruik genomen en wordt plooivorming zoveel mogelijk beperkt. Een beter alternatief is een stretch bankhoes. Vanwege het rekbare materiaal, zul je nooit last van plooien hebben in je bank. 

Onderhoud van een microvezel bank

Nu je op de hoogte bent van de grootste voor- en nadelen van een microvezel bank, kun je wellicht een beter overwogen beslissing nemen of een microvezel bank voor jou geschikt is. We willen je tot slot nog wat onderhoudsadvies meegeven.

Je kunt een microvezel bank het beste één keer in de week schoonmaken met een stofzuiger. Gebruik hiervoor wel een mondstuk dat specifiek voor meubels bedoeld is. Er mogen geen uitsteeksels aan het mondstuk zitten die de microvezel bank zouden kunnen beschadigen.

Ook raden we aan om de bank eens in de twee weken af te nemen met een vochtige (thee)doek. Strijk voorzichtig over de bank met de doek en wrijf eventuele stoffen of vuil met de vleug mee. De vleug is de kleurverandering die je ziet wanneer je over de stof strijkt met je hand. Je kunt voor het schoonmaken ook wat water en alkalivrije zeep gebruiken.

Wil je zeker weten dat je bank mooi schoon blijft, schaf dan een mooie bankhoes aan die je eens in de zoveel tijd in de was kunt gooien. Bij BankhoesDiscounter vind je bankhoezen in allerlei soorten, kleuren en maten.