This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Het organiseren van je interieur volgens de principes van Feng Shui

BankhoesDiscounter Feng Shui Woonkamer Bankhoes Stoelhoes Hoes

De buurvrouw was er helemaal vol van: "Sinds ik mijn woonkamer volgens de Feng Shui principes heb ingericht, voelt alles zo harmonieus!" Nu hebben we het eerder gehad over het maximale uit kleine ruimtes halen, maar Feng Shui gaat veel verder dan alleen de indeling. Als je nog niet bekend bent met Feng Shui, dan ben je zeker niet de enige. Maar je bent wel op de juiste plek om er meer over te leren en om te ontdekken hoe je het in je eigen huis kunt toepassen.

Wat is Feng Shui?

Feng Shui, uitgesproken als 'Fung Shway', is een eeuwenoude Chinese kunst en wetenschap. Het gaat over het creëren van een evenwichtige en harmonieuze omgeving. Het idee erachter is dat onze leefomgeving invloed heeft op ons welzijn, onze gezondheid en ons geluk.

Volgens Feng Shui is het de kunst om de natuurlijke stroming van energie (of 'Chi') in je huis te bevorderen. Dit doe je door de plaatsing van meubels, kleurgebruik en decoratieve elementen. Een goede energiestroming zou namelijk leiden tot een positiever leven.

Hoe werkt het?

Begin bij het begin: de opstelling van je meubels. Het is bijvoorbeeld belangrijk om geen meubels recht tegenover de voordeur te plaatsen, omdat dit de stroming van Chi zou blokkeren. Ook raadt Feng Shui aan om scherpe hoeken en punten te vermijden. Deze worden beschouwd als 'gifpijlen' die negatieve energie brengen.

De woonkamer is een belangrijk onderdeel in Feng Shui. Het is immers de plek waar we vaak samenkomen, ontspannen en socialiseren. Je kunt een bankhoes gebruiken om je bank een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Hierdoor verander je niet alleen de uitstraling van je bank, maar bevorder je ook de energiestroming in je woonkamer.

BankhoesDiscounter Feng Shui Woonkamer Bankhoes Stoelhoes Hoezen

Beroemdheden en Feng Shui

Geloof het of niet, maar er zijn talloze beroemdheden die zweren bij de principes van Feng Shui. Madonna, Johnny Depp en Oprah Winfrey hebben allemaal hun huizen ingericht volgens deze filosofie. Ze geloven dat de inrichting van hun huis heeft bijgedragen aan hun succes en welzijn.

Tips voor je woonkamer

Nu je de basis van Feng Shui kent, wil je vast wat concrete tips. Hier zijn er een paar:

  • Vermijd rommel: Rommel blokkeert de energiestroming. Zorg dus voor een opgeruimd huis.
  • Natuurlijke elementen: Planten, water en natuurlijke materialen helpen de Chi in balans te brengen.
  • Spiegels: Deze kunnen energie reflecteren en verdubbelen. Hang ze op strategische plekken.
  • Kleurgebruik: Kleuren hebben invloed op je humeur. Denk aan rustgevende tinten zoals blauw en groen.

Oh, en als je denkt aan het toevoegen van een persoonlijk tintje, probeer dan eens een stoelhoes. Het is een eenvoudige manier om een stoel te veranderen zonder een nieuwe te hoeven kopen. En het beste? Je kunt de hoes afstemmen op de Feng Shui kleuren van je kamer!

Waarom Feng Shui in je leven?

Nu je het belang van Feng Shui in je interieur begrijpt, is het de moeite waard om te benadrukken hoeveel invloed het kan hebben op je dagelijkse leven. Een harmonieus huis zorgt voor een heldere geest, positieve vibes en kan zelfs je relaties en gezondheid verbeteren.

Kijk om je heen en voel de energie in je huis. Als iets niet goed voelt, verander het dan. Je huis is een verlengstuk van jezelf. Door het in balans te brengen, breng je jezelf ook in balans.

Dus, waar wacht je nog op? Tijd om je huis die Feng Shui make-over te geven die het verdient!