This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Hoe creëer jij een gezellige zithoek in je woonkamer?

Hoe creëer jij een gezellige zithoek in je woonkamer?

De bank

De bank is het belangrijkste onderdeel van de zithoek. Een bank moet comfortabel zijn, er mooi uitzien, makkelijk schoon te maken zijn en passen bij de inrichting van het huis. Ben je toe aan een nieuwe bank maar wil je het liefst nog geen nieuwe kopen? Dan is een bankhoes dé ideale oplossing. Een bankhoes zorgt ervoor dat je het comfort van je bank blijft behouden, maar er een nieuwe uitstraling aan wordt toegevoegd. Ook verdwijnen door de hoes al je beschadigingen waardoor je bank weer als nieuw lijkt.

Ben je weer uitgekeken op je bankhoes? Ze zijn veel goedkoper dan een nieuwe bank waardoor je sneller kunt kiezen voor een nieuwe. Behalve bankhoezen zijn er ook stoelhoezen verkrijgbaar. Zo kun je alle je meubels goed met elkaar laten matchen.

Kussens

Een gezellige zithoek is geen gezellige zithoek zonder kussens. Kussens zijn onmisbaar op een bank. Ze maken de bank net wat comfortabeler, minder kaal en gezelliger. Sierkussens heb je in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Door gebruik te maken van verschillende soorten kussens kun je een kleurenpallet creëren die een echte eyecatcher vormen, maar tevens passen bij je bank of de rest van het interieur. Kies grote kussens voor het comfort en pas kleine kussens daarop aan in de meest leuke en bijpassende kleuren, bedrukkingen en vormen. 

Planten

Naast dat planten er gezellig uitzien en een mooie toevoeging vormen aan de meubels, hebben planten nog meer voordelen. Planten in je woonkamer zorgen voor een schonere lucht, verbeteren de akoestiek, zijn goed voor je humeur en werken rustgevend. Een grote plant naast je bank, een plant op de vensterbank bij de zithoek of een plant op het kleine tafeltje voor de bank kunnen al een groot verschil maken.

Naast het variëren met planten kun je ook kiezen voor bloempotten die perfect bij jouw interieur passen. Zo maak je het op een simpele manier één geheel. 

Decoratie

De wanden van een zithoek zijn vaak erg leeg. Deze kun je decoreren met wanddoeken, posters of schilderijen. Wil je je woonkamer of zithoek wat persoonlijker maken? Hang dan eens wat foto’s op van je vakantie, mooiste herinneringen of bijzondere plekken die je bezocht hebt. Zo maak je het niet alleen gezelliger maar word je ook steeds herinnerd aan positieve, mooie en onvergetelijke momenten. 

Verlichting

Verlichting draagt bij aan de sfeer van een ruimte. Daarnaast is verlichting natuurlijk noodzakelijk om bijvoorbeeld in de avond een boek te lezen. Een tip voor het creëren van een gezellige zithoek, is om altijd gebruik te maken van warm licht. Warm licht is namelijk een stuk gezelliger dan fel blauw of witlicht.

Maar hetgeen wat het meest zorgt voor een gezellige sfeer zijn kaarsjes. Het is daarom leuk om altijd wat kaarsen als decoratie op bijvoorbeeld de bijzettafel te hebben staan. Door middel van kleine aanpassingen kun je al een heel groot verschil maken.