This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Hoe kan ik mijn bank beschermen tegen mijn hond?

Hoe kan ik mijn bank beschermen tegen mijn hond?

Honden zijn de liefste vriendjes, totdat je thuiskomt van je werk en merkt dat jouw bank vol zit met haren en krassen. Uiteraard kun je wel wat haren en vuil in huis verwachten als je een hond aanschaft, maar het zou toch fijn zijn als je jouw bank zo lang mogelijk mooi kunt houden. Zeker als je net een nieuwe hebt gekocht!

We geven in deze blog daarom wat tips over hoe je je bank het beste kunt beschermen tegen je hond.

 

Tip 1: Vermijd dat je hond op de bank gaat liggen

Als je er 100 procent zeker van wilt zijn dat jouw bank niet wordt aangetast door de hond, dan zul je jouw hond moeten afleren om op de bank te springen en liggen. Motiveer je hond om op een alternatieve plek te rusten door een fijne hondenmand naast de bank te leggen. Zo kun je toch nog op een bepaalde manier gezellig samen zitten met je harige vriendje terwijl je tv  kijkt of een boek zit te lezen op de bank.

Dit is niet alleen beter voor de bank; het is ook veiliger en gezonder voor jouw hond om in een hondenmand te liggen. Heeft jouw hond geen behoefte om in de hondenmand te gaan liggen? Maak het hem dan wat aantrekkelijker door zijn favoriete speeltje of een hondensnoepje in de mand neer te leggen. Beloon je hond ook telkens als hij in de mand gaat liggen. Door je hond aan te leren in de mand te gaan liggen in plaats van op de bank, kun je jouw bank het beste beschermen tegen je hond.

Helaas kan je alleen alsnog niet voorkomen dat er wat haren aan de zijkanten van de bank achter blijven wanneer jouw hond er tegen aan leunt.

 

Tip 2: Gebruik een bankhoes

Merk je dat de hond toch nog liever op de bank ligt of vind je het juist leuk als je hond bij jou op de bank komt liggen? Dan is het wel zo slim om een bankhoes aan te schaffen die jouw bank optimaal kan beschermen. Een bankhoes is namelijk de beste manier om jouw bank goed te beschermen tegen viezigheid en beschadigingen.

De bankhoezen van Bankhoesdiscounter zijn zeer eenvoudig aan te brengen en zijn ook weer zeer makkelijk van de bank af te halen. Dus zodra jouw hond wat viezigheid heeft achtergelaten op de bank, bijvoorbeeld door zijn modderige poten, dan hoef je de bankhoes er maar even af te halen en in de was te doen. Na het wassen kan de schone hoes weer snel over de bank heen worden gedaan. Makkelijker kan bijna niet!

De hoes beschermt jouw bank niet alleen tegen viezigheid zoals modder, maar ook tegen krassen die jouw viervoeter zou kunnen maken met zijn scherpe nagels. Met een bankhoes hoef je je dus geen zorgen meer te maken als je hond weer eens bij je op de bank springt. Bovendien is een bankhoes niet alleen ideaal om je bank te beschermen tegen je hond, maar een bankhoes kan ook een hele nieuwe look geven aan jouw gezellige zithoek! Bankhoezen zijn er namelijk in allerlei mooie kleuren, ontwerpen en materialen.

Tip 3: Maak de bank voorzichtig schoon

Mocht je nog geen bankhoes hebben, dan is het belangrijk dat je de bank regelmatig onderhoudt om deze mooi te houden. Haal de haren van je hond weg met een (stof)zuiger en haal ook af en toe een licht vochtig doekje over de bank. Zoek wel eerst uit welk middel of welke vloeistof geschikt is om de stof van jouw bank mee schoon te maken! Test het ook op een gedeelte van de bank die niet zichtbaar is, bijvoorbeeld de achterkant. Als je dit niet doet, kun je de vlekken juist erger maken.

Het schoonmaken van een bank kan nog wel eens een lastige klus zijn. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kun je het beste een bankhoes kopen die je maar in de was hoeft te gooien. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je bank makkelijk schoon kunt houden, maar voorkomt ook dat je bank eventuele beschadigingen oploopt.