This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

In de spotlight: Iris Apfel. Een leven van inspiratie

BankhoesDiscounter Iris Apfel

Op 1 maart 2024 namen we afscheid van een van de meest flamboyante figuren in de modewereld, Iris Apfel. Op 102-jarige leeftijd liet zij een onuitwisbare indruk achter op mode- en design liefhebbers over de hele wereld. Dit artikel is een eerbetoon aan haar rijke leven, gevuld met kleur, eigenzinnigheid en een ongeëvenaarde stijl. Iris Apfel was niet alleen een mode-icoon, maar ook een bron van inspiratie voor velen.


Door haar verhaal te delen, vieren we de creativiteit en het unieke perspectief dat Iris Apfel de wereld schonk. Haar leven was een meesterwerk van eigen expressie en dit eerbetoon streeft ernaar haar geest levend te houden.

Een legende in kleur en stijl

In de vroege jaren van haar leven, lang voordat ze bekend stond om haar excentrieke bril en levendige ensemble, begon Iris Apfel haar carrière als een nederige tekstschrijver voor Women's Wear Daily. Het was een tijd waarin haar unieke visie op mode en stijl begon te kiemen.

Een partnerschap in stijl en liefde

Samen met haar geliefde echtgenoot Carl Apfel legde Iris de basis voor wat een invloedrijk imperium in de wereld van interieurdesign zou worden. In 1950 richtten ze Old World Weavers op, een bedrijf gespecialiseerd in de reproductie van historische stoffen. Hun gezamenlijke passie voor textiel en design markeerde het begin van een avontuur dat decennialang zou duren.

Van historische stoffen tot huis van het witte huis

Hun vakmanschap en oog voor detail bleven niet onopgemerkt. Old World Weavers werd niet alleen een naam binnen de designwereld, maar ook een vertrouwde partner voor het Witte Huis, waar ze bijdroegen aan de inrichting door meerdere administraties heen. Dit was de springplank die Iris nodig had om haar unieke stijl verder te ontwikkelen en te delen met de wereld.

BankhoesDiscounter Carl Iris Apfel

(Foto: People)

Lancering van haar meubelcollectie

De collectie werd gelanceerd op 5 december 2017 en bestaat uit 94 unieke stukken. Het idee achter de collectie is geïnspireerd op de levendigheid van het circus, met 15 textielprints in 19 verschillende silhouetten​​. De collectie kenmerkt zich door een mix van gewaagde esthetiek en flair voor kleur, die samen een levendige en speelse sfeer creëert die Apfel's unieke stijl in huiselijke omgeving brengt. Ondanks de opvallende prints en patronen, bevat de collectie ook items in diepere juweel tonen en neutrale tinten, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel liefhebbers van maximalistische als minimalistische interieurs​​.

De collectie omvat een breed scala aan meubelstukken, waaronder:

  • Swoop Accent Chairs
  • Gestoffeerde en gekerfde hoofdeinden
  • Volwassen rechte schermen met nagel knoppen
  • Geplooide ottomanen
  • Rara Avis gebogen schermen
  • Rara Avis opbergbanken
  • Kapstoelen
  • Armloze stoelen met knopen

Woorden van wijsheid

Iris Apfel, met haar flamboyante persoonlijkheid en unieke stijl, liet de wereld niet alleen een indrukwekkende collectie van kleurrijke en eclectische outfits na, maar ook een schat aan wijsheden over mode, individualiteit, en het leven zelf. Haar woorden resoneren nog steeds bij velen, als richtlijnen voor zelfexpressie en authentiek leven. Hier zijn enkele van haar meest memorabele quotes en wat ze voor ons betekenen:

"When the fun goes out of dressing, you might as well be dead."

Deze uitspraak benadrukte Apfel's overtuiging dat mode en het aankleden bronnen van vreugde en expressie moeten zijn. Voor haar was mode een levenslange passie, waarin plezier centraal stond. Het is een uitnodiging om mode niet te serieus te nemen en plezier te vinden in de manier waarop we onszelf presenteren​​.

"Life is gray and dull, so you might as well have a little fun when you dress."

Hiermee onderstreept ze het belang van zelf expressie door middel van kleding. Apfel geloofde dat kleurrijke en unieke kleding het leven kan verrijken, een statement tegen de monotonie​​.

"No amount of money can buy you style. It's just instinctive."

Apfel stelde dat echte stijl iets is wat niet gekocht kan worden; het is een instinctieve expressie van het individu. Dit reflecteert haar visie dat persoonlijkheid en zelfkennis belangrijker zijn dan het blindelings volgen van trends​​.

"If your hair is done and you're wearing good shoes, you can get away with anything."

Dit illustreert haar geloof in de kracht van een verzorgd uiterlijk. Volgens Apfel kunnen een goed kapsel en schoenen je zelfvertrouwen geven en je in staat stellen om elke situatie aan te kunnen​​.

De echo van wijsheid van Iris

Deze quotes van Iris Apfel dienen als een herinnering dat ware stijl verder gaat dan het materiële, het is een uitdrukking van onze diepste zelf en onze kijk op de wereld. Ze leerde ons dat mode niet alleen is wat je draagt, maar hoe je het draagt, met zelfvertrouwen, flair, en vooral, een gevoel van plezier. Apfel's levenslessen overstijgen de mode-industrie en raken aan de essentie van wat het betekent om een rijk en kleurrijk leven te leiden. Haar nalatenschap inspireert ons om authentiek te zijn, nieuwe dingen te blijven leren, en elke dag een beetje kleur aan de wereld toe te voegen.

Een eeuwig nalatenschap

Op de gedenkwaardige dag van 1 maart 2024 sloot Iris Apfel, op 102-jarige leeftijd, haar ogen voor de laatste keer in haar huis te Palm Beach, Florida. Dit moment markeerde niet het einde, maar de bekrachtiging van een legendarische nalatenschap die de wereld van mode en design voorgoed heeft veranderd.

Een mozaïek van invloed

Iris liet een onuitwisbare indruk achter op toekomstige generaties mode ontwerpers, kunstenaars en iedereen die durfde te dromen buiten de conventionele kaders. Haar vermogen om kunst, leven en mode met elkaar te verweven, blijft een bron van inspiratie.

Voortleven in kleur en stijl

Haar nalatenschap is niet enkel opgeslagen in musea of boeken, maar leeft voort in de harten en stijlen van degenen die haar werk bewonderen en erdoor geïnspireerd worden. Iris Apfel's invloed strekt zich uit verder dan mode; ze leert ons de kracht van individualiteit en authenticiteit.


Door haar leven en werk te vieren, eren we niet alleen een icoon maar ook een filosofie: dat ware schoonheid ligt in het unieke, het onverwachte, en vooral, in het hebben van plezier met mode. Iris Apfel's nalatenschap zal voor altijd een inspiratiebron blijven, een herinnering aan de vreugde en kleur die ze in de wereld bracht.

Geïnspireerd door Iris Apfel's unieke flair en levensvisie, herinnert BankhoesDiscounter je eraan hoe belangrijk het is om je eigen stijl en persoonlijkheid in je thuis te brengen. Een bankhoes is niet zomaar een accessoire; het is een expressiemiddel, net zoals Iris haar kleding gebruikte om haar karakter te tonen. Door een van onze bankhoezen te kiezen, geef je een persoonlijke touch aan je leefruimte, waarmee je niet alleen je bank, maar de hele kamer een frisse en levendige uitstraling geeft.