This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Maak je eigen houten tuinbank met kussens

houten lounge tuinbank met kussens

Wat is er beter dan ontspannen in je eigen tuin op een comfortabele lounge tuinbank? Als je graag zelf creatief bezig bent, dan is het maken van je eigen houten lounge tuinbank een leuke activiteit. In dit artikel delen we een simpel stappenplan waarmee je een prachtige tuinbank kunt maken om op te ontspannen. Daarbovenop laten we je zien hoe je deze tuinbank kunt voorzien van kussens voor extra comfort. Laten we snel beginnen!


Stap 1: De voorbereiding

Voordat je begint met het bouwen van je houten lounge tuinbank, is het belangrijk om de juiste materialen en gereedschappen bij de hand te hebben. Dit ga je nodig hebben voor je bank:

  • 3 pallets van goede kwaliteit
  • Een schroefboormachine
  • Houtschroeven van 2000mm lang
  • Houtschroeven van 50 mm lang


Stap 2: Bouw het zitgedeelte

Het frame van de lounge tuinbank die je gaat maken is simpeler dan je denkt. Je begint met twee euro pallets. Leg de eerste pallet met de bovenkant naar beneden op de vloer, zodat het onderstel omhoog steekt. Leg vervolgens de tweede pallet op de eerste pallet, maar dit keer met de bovenkant om hoog. Wanneer ze opgestapeld zijn, schroef je ze vast op de vier hoeken (zie kruisjes) met 200 mm schroeven.

instructies voor het maken van een palletbank

 

Stap 3: Bouw de rugleuning

Nu is het tijd om de rugleuning van de tuinbank te bouwen. Dit doe je door de derde pallet tegen de achterkant van het zitgedeelte aan te zetten. Een tip is om van te voren het zitgedeelte van de tuinbank tegen een muur aan te zetten. Zo kun je de rugleuning goed plaatsen en verschuift er niks.

Zorg vervolgens dat de bovenkant van het derde pallet het gedeelte wordt waar je tegen aan zit. Als de rugleuning van de tuinbank is geplaatst, schroef je deze aan de onderkant vast met 200mm schroeven en in het midden met 50mm schroeven. (zie de rechter afbeelding)

instructies voor het maken van een palletbank

 

Stap 4: De kussens

Nu je tuinbank stevig in elkaar zit, is het tijd om wat extra comfort toe te voegen. Voeg kussens toe aan de zit- en rugleuning van de tuinbank om het comfortniveau te verhogen. Kies kussens die passen bij de stijl van je buitenruimte en zorg ervoor dat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Een ideale toevoeging voor jouw tuinbank zijn onze kussenhoezen en zitkussenhoezen. Met een kussenhoes kun je voor een lage prijs jouw tuinbank om verschillende manieren stijlen. Daarnaast verlengt een hoes de houdbaarheid van je (zit)kussens en kun je ze gemakkelijk wassen! Onze collectie kussenhoezen vind je in de webwinkel.

 

Geniet van je nieuwe tuinbank

Met dit stappenplan heb je alle benodigde informatie om eenvoudig je eigen houten lounge tuinbank met kussens te maken. Het bouwen van je eigen tuinmeubilair is niet alleen een lonende ervaring, maar stelt je ook in staat om een uniek stuk toe te voegen aan je buitenruimte. Zorg ervoor dat je alle materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint, en neem de tijd om elke stap zorgvuldig uit te voeren. Vergeet niet om de kussens te kiezen die passen bij jouw stijl en voorkeur. Heb je wat inspiratie nodig? Lees dan alles over de woontrends van deze zomer.

Geniet van de zomer in stijl op je zelfgemaakte houten lounge tuinbank met kussens en creëer een ontspannen en gezellige plek in je eigen tuin!