This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

De beste manieren om je bank te beschermen tegen je kat

De beste manieren om je bank te beschermen tegen je kat

Jouw nieuwe bank staat niet alleen prachtig bij je interieur, maar zit ook nog eens super lekker. Helaas ben jij niet de enige die dat vindt. Je kat heeft namelijk ook al zijn nieuwe favoriete plekje gevonden. Je ondeugende viervoeter vindt het niet alleen fijn om zich op de bank te nestelen en allemaal haren achter te laten, maar ziet jouw bank ook als een gigantische krabpaal. Tijd om je bank te gaan beschermen tegen je kat. Want zelfs de meest lieve katten kunnen een grote schade aanrichten aan je nieuwe meubelstuk. Wat zijn de beste manieren om jouw bank te beschermen tegen je kat? Je leest het in deze blog.

Creëer een alternatief rustplekje

Als je er helemaal zeker van wilt zijn dat jouw kat de bank niet aantast, dan zul je ervoor moeten zorgen dat deze niet meer op de bank springt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een alternatief comfortabel plekje voor je viervoeter te maken. Koop een uitnodigende, fluffy kattenmand en leg deze naast de bank. Merk je dat je kat toch liever op de bank ligt dan in de mand, leg dan af en toe een speeltje of een kattensnoepje in de mand. Dit zal ervoor zorgen dat je kat vaker in de mand wilt gaan liggen.

Koop een krabpaal

Katten zien een bank als een enorme krabpaal. Vandaar dat ze graag op de bank springen en hun klauwen in het materiaal zetten. Ze vinden het heerlijk om te krabben. Het is een manier om spanningen los te laten, rekoefeningen te doen, nagels kort te houden en tegelijkertijd territorium af te bakenen.

Wanneer jouw kat op jouw bank krabt, wil deze dus eigenlijk zeggen dat de bank een fijne plek is en graag bij jou in de buurt is. Dit zou je kunnen zien als een teken van liefde. Maar aangezien wij liever andere tekenen van liefde ontvangen en onze bank graag heelhuids willen laten, is het een goed idee om jouw kat te voorzien van krab alternatieven. Koop daarom een krabpaal en zet deze vlak naast de bank.

Wanneer je ziet dat je kat toch liever op de bank krabt, dan zou je hem dit kunnen afleren door te laten zien waar ze wél mogen krabben. Leg bijvoorbeeld een kattensnoepje of kattenkruid bij de krabpaal op het moment dat je kat de neiging heeft om weer op de bank te springen. Dit zal hem naar de krabpaal leiden en kan het goede gedrag versterken. Je zou ook nog kunnen proberen om de krabpaal af en toe een beetje van plek te wisselen om de interesse van je kat te wekken.

Gebruik citrus spray - hét beschermingsmiddel om je bank te behoeden van katten

Als je merkt dat andere opties zoals een kattenmand en krabpaal niet helpen, kun je er ook voor kiezen om je kat op een andere manier duidelijk te maken dat ze niet op de bank mogen. Je zou namelijk je bank kunnen besproeien met een citrus luchtverfrisser. Citrus vormt een goed beschermingsmiddel voor je bank tegen katten. Katten hebben namelijk een hekel aan geuren op basis van citrusvruchten. Dus wanneer jij je bank opfrist met een circusachtig geurtje, zal je kat sneller geneigd zijn om een ander plekje te zoeken voor zijn dagelijkse rek- en strekoefeningen.

Gebruik een bankhoes

Een laatste tip om jouw bank in een zo goed mogelijke conditie te houden – koop een bankhoes. Het gebruik van een beschermhoes is de allerbeste manier om je bank tegen katten te beschermen. Vooral een elastische bankhoes is een goede optie. Katten hebben namelijk een hekel aan stof die meegeeft. De kans is groot dat je kat hierdoor geen behoefte meer heeft om op de bank te krabben.

Mocht je kat toch nog regelmatig op de bank springen, dan vormt de bankhoes een ideale beschermhoes voor je bank. De bankhoezen van Bankhoesdiscounter kun je gemakkelijk van de bank afhalen en in de was gooien zodra jouw kat viezigheid zoals modder en haren heeft achtergelaten. Na een wasbeurt plaats je de hoes weer over de bank en ziet de bank er weer uit als nieuw. Volgens onze klanten werkt de velvet hoes perfect bij katten!