This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Welkom op onze vernieuwde website! contact@bankhoesdiscounter.nl +31182726001

Winkelwagen 0

Geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Subtotaal Gratis

Onder de hoes: Zo houd je de bank thuis lang schoon

BankhoesDiscounter Houd De Bank Onder Je Hoes Schoon Bankhoes

Je kent het wel, die heerlijke eerste weken nadat je een splinternieuwe bankhoes van BankhoesDiscounter hebt uitgerold over je bank. De hele woonkamer ziet er ineens uit alsof het een make-over heeft gekregen. Maar wacht eens even, onder die stijlvolle nieuwe laag... is je bank zelf eigenlijk wel zo fris als hij eruitziet?

Het is een vraag die we ons vaak niet stellen, totdat we de hoes eraf halen en geconfronteerd worden met de realiteit van het dagelijks leven: kruimels, stof, misschien zelfs een vlek die we helemaal waren vergeten. Het goede nieuws is: er zijn simpele manieren om ervoor te zorgen dat je bank net zo fris blijft als je nieuwe bankhoes doet vermoeden. We hebben het wel eens eerder gehad over hoe je je bank frist kunt laten ruiken. Laten we dit keer samen kijken naar hoe je de bank onder de hoes schoon houdt, voordat de hoes er overheen gaat. 

Het Belang van een Schoon Onderkomen

Je bank schoon houden gaat verder dan alleen stijl. Het draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Stof en allergenen verzamelen zich ongemerkt, maar met een schone bank adem je letterlijk gemakkelijker.

Verborgen vuil? Niet als het aan ons ligt!

Onder de hoes schuilen vaak kruimels, stofjes en misschien zelfs verloren afstandsbedieningen. Door regelmatig schoon te maken, zorg je dat deze verborgen hoekjes niet uitgroeien tot een bron van bacteriën.

Een duurzame keuze

Schoonmaken is niet alleen goed voor nu, maar beschermt je bank op lange termijn. Minder slijtage en minder vaak nieuw hoeven kopen? Dat is pas echt duurzaam.

Jouw welzijn, onze zorg

Je tijd doorbrengen op een schone bank betekent zorgen voor je eigen welzijn. Zeg maar dag tegen allergische reacties en huidirritaties veroorzaakt door vuil en stof.

Elke actie die je onderneemt om de bank schoon te houden, is een stap richting een gezondere, prettige woon- en leefomgeving. Dit is waarom we het belang van een schoon onderkomen benadrukken, zelfs wanneer deze is beschermd door een van onze kwaliteitshoezen.

Een grondige schoonmaakbeurt

Waarom is stofzuigen zo belangrijk? Omdat het de basis legt voor een echt schone bank. Begin door alle kussens te verwijderen en gebruik de smalle opzetstukken van je stofzuiger voor de kieren en spleten. Dit is niet alleen belangrijk om stof en kruimels te verwijderen, maar ook om allergenen en huisstofmijt te bestrijden. Voor een grondige reiniging, vergeet niet de ruimte onder de zitkussens en de rugleuning. Het is verrassend wat je daar allemaal kunt vinden!

BankhoesDiscounter Houd De Bank Onder Je Hoes Schoon Bankhoezen

Vlekken verwijderen voordat je de hoes plaatst

Vlekken op de bank kunnen voelen als ongenode gasten die weigeren te vertrekken. Elk materiaal heeft zijn eigen handleiding voor vlekverwijdering, maar hier zijn wat algemene richtlijnen:

  • Direct actie: Hoe sneller je handelt, hoe beter. Laat vlekken niet intrekken.
  • Deppen, niet wrijven: Gebruik een schone, droge doek om de vlek te deppen. Wrijven kan de vlek dieper in de stof werken.
  • Specifiek reinigingsmiddel: Kies een reinigingsmiddel dat geschikt is voor jouw type bank. Een mild afwasmiddel opgelost in water werkt goed voor veel stoffen banken. Test het eerst op een onopvallende plek.
  • Natuurlijk drogen: Laat de behandelde plek natuurlijk drogen, vermijd directe warmte of zonlicht.

Elke bank is uniek, dus raadpleeg de onderhoudsinstructies van de fabrikant voor de beste resultaten. Deze stappen zorgen ervoor dat jouw bank er niet alleen schoon uitziet, maar ook schoon voelt, zelfs onder de meest stijlvolle hoes.

Bescherm wat belangrijk is

Elk bank materiaal vraagt om zijn eigen specifieke zorg en aandacht. Bij stoffen banken is regelmatig stofzuigen en vlekken direct aanpakken de sleutel tot langdurig plezier. Voor lederen banken is het gebruik van een kwalitatieve leer reiniger en conditioner erg belangrijk; deze houden het leer soepel en voorkomen scheurtjes. Microvezel banken profiteren van een zachte borsteling en af en toe een mild sopje. Het regelmatig volgen van deze onderhoudstips zorgt ervoor dat de materialen hun kwaliteit en uitstraling behouden.

Schaduw zoeken: Bescherm je bank tegen de zon

Zonlicht kan je bank vervagen en het materiaal beschadigen, vooral als het urenlang direct belicht wordt. Om dit te voorkomen, plaats je bank (indien mogelijk) zo dat deze niet direct in het zonlicht staat. Gebruik gordijnen of blinds tijdens de uren met het sterkste zonlicht om je interieur inclusief de bank te beschermen. Voor banken die niet verplaatst kunnen worden, overweeg het gebruik van UV-beschermende raamfolie die helpt de intensiteit van het binnenvallende licht te verminderen. Zo blijft de kleur van je bank levendig en het materiaal intact.


Deze stappen in materiaal onderhoud en bescherming tegen zonlicht helpen niet alleen je bank in topconditie te houden, maar zorgen er ook voor dat je minder vaak diep reinigende maatregelen hoeft te nemen. Het is de ultieme win-win: je bank blijft mooi en jij geniet van comfort zonder zorgen.

Extra tips voor een onberispelijke bank

Het lijkt misschien iets kleins, maar onderzetters kunnen een wereld van verschil maken. Ze zijn niet alleen voor drankjes; grotere onderzetters kunnen ook dienen als basis voor bloempotten of decoratieve items die je op de bank wilt plaatsen. Dit voorkomt waterkringen, inktvlekken of andere ongelukjes die je bank kunnen bederven.

Kussens draaien: Gelijkmatig genieten

Het regelmatig roteren en keren van de kussens zorgt ervoor dat je bank gelijkmatig slijt. Dit voorkomt deuken en zorgt voor een frisse uitstraling. Bovendien geeft het je de kans om verborgen vlekken of kruimels die onder de radar zijn gebleven tijdens je schoonmaakbeurt aan te pakken.

Schoonheid door de experts

Een keer per jaar een professionele reiniging inroepen kan wonderen doen. Experts hebben de tools en kennis om diep ingetrokken vuil en hardnekkige vlekken te verwijderen, waardoor je bank er weer als nieuw uitziet. Bovendien kunnen ze vaak ook het materiaal behandelen met beschermende middelen om toekomstige vlekken en slijtage te minimaliseren.

BankhoesDiscounter Houd De Bank Onder Je Hoes Schoon

Nu is je bank klaar voor een bankhoes

In de kern draait alles om liefde voor je leefruimte. Regelmatig stofzuigen, vlekken onmiddellijk aanpakken, je bank beschermen tegen zonlicht en de kussens roteren zijn niet alleen handelingen van onderhoud, maar gebaren van zorg voor het hart van je huis.


We moedigen je aan om deze eenvoudige, maar effectieve tips toe te passen. Ze vragen niet veel tijd of moeite, maar het verschil dat ze maken is enorm. Jouw bank blijft niet alleen schoon en fris onder de bankhoes, maar wordt ook een duurzame getuige van mooie momenten thuis.