Wat te doen tegen een statische bank?

Wat te doen tegen een statische bank?

Heb jij last van een statische bank? Dat kan natuurlijk erg vervelend zijn. Zodra jij na een lange dag werken thuis op de bank wilt ploffen, voel je gelijk een schok. Dat is niet bepaald rustig thuiskomen. Wanneer dit vaker voorkomt, kun je je hier aan gaan irriteren.

Wat kun je doen om je statische bank te ontladen, zodat je geen schokken meer krijgt zodra je er op gaat zitten? Wij geven je een aantal goede oplossingen tegen een statische bank.

Een statische bank, hoe kan dit?

Hoe kan het dat je een shock krijgt zodra jij op je bank gaat zitten? Dat komt doordat je kleding en bank isolerende materialen bevatten. Wanneer deze isolerende materialen met elkaar in contact komen, ontstaat er statische elektriciteit. Door de wrijving tussen je kleding en de stof van de bank gaat je lichaam zich opladen met elektriciteit.

Normaal gesproken vloeit deze elektrische lading direct de aarde in, maar soms lukt dit niet. In dat geval voel je een kleine shock. Dit is gelukkig niet gevaarlijk, maar fijn is anders. Maar wat kun je doen tegen een statische bank?

4 tips voor als je last hebt van een statische bank

Als je een statische bank hebt, dan kun je de volgende vier dingen doen:

Verbeter de luchtvochtigheid in huis

Je kunt de statische elektriciteit in jouw huis en statische bank kwijtraken door de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. Hoe droger de lucht is in jouw huis, des te groter is de kans op statische schokken. Als je de luchtvochtigheid verbetert, zal jouw statische bank sneller aarden.

Je kunt de luchtvochtigheid in huis natuurlijk verbeteren door een luchtbevochtiger te kopen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meer planten in huis te zetten. Planten geven namelijk zuurstof af aan de lucht. Vooral de Goudpalm, Aglaonema, Krulvaren, Lepelplant of Graslelie zijn goede keuzes om de luchtvochtigheid in huis te vergroten.

Wat je tot slot nog zou kunnen doen is een emmer water aan de centrale verwarming zetten, douchen met de deur open, een natte doek over de radiator leggen en de natte was ophangen aan een rekje in de woonkamer.

Spray je statische bank in met mengsel van wasverzachter en water of een anti-schokspray

Een andere manier om je statische bank te ontladen is gebruik te maken van een anti-schokspray. Deze spray kun je krijgen in een speciale meubelwinkel of tuincentrum. Door een aantal keren met dit middel te sprayen, wordt je bank tijdelijk minder statisch en kun je dus met een gerust hart op je bank gaan zitten.

Heb je geen zin of tijd om naar de winkel te gaan en probeer je het liever eerst op een andere manier? Dan kun je je statische bank ook met een mengsel van wasverzachter en water insprayen.

Draag geen synthetische/katoenen kleding

Een andere oplossing om van een statische bank zo weinig mogelijk last te ervaren: draag geen synthetische kleding, katoenen kleding of schoenen en pantoffels met leren zolen. Deze kleding wekt de statische lading namelijk extra op. Door andere kleding te dragen, ontstaat er zo weinig mogelijk wrijving en zul je minder snel last krijgen van schokjes.

Omhul je bank met een doek of bankhoes van een natuurlijk materiaal

Tot slot kun je het probleem van een statische bank ook oplossen door je bank te bedekken met een doek die niet statisch is. Leg er bijvoorbeeld een doek overheen die gemaakt is van een natuurlijk materiaal zoals biologisch katoen, zijde, wol of viscose.

Ook een bank beschermhoes in één van deze materialen is een uitstekende keuze om je statische bank te ontladen.

Een bankhoes zorgt er niet alleen voor dat jij geen schokjes meer krijgt zodra je op de bank gaat zitten, het zorgt ook voor een totaal nieuwe look! Met een bankhoes kun je jouw bank en woonkamer snel en gemakkelijk een hele nieuwe stijl geven. Twee vliegen in één klap.

Snelle bezorging

Voor 23.45 besteld, volgende werkdag in huis

Gratis verzending

Gratis verzending vanaf 95,-

Retourgarantie

Altijd mogelijk om te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst
iDEAL Bancontact Klarna Maestro Mastercard PayPal Visa American Express